İspanyolca

Brezilya (burada anadil Portekizce) ve Guyana ülkeleri hariç kıtanın tamamında İspanyolca konuşuluyor.  Telaffuz ve yerel bazı kullanımlar dışında genelde kullanılan ispanyolca hemen hemen aynı. Dolayısıyla kıtada gezerken bu dili anlamak ve konuşabilmek büyük avantaj.  Çünkü turistik ve büyük kentler dışında ingilizce yok denecek kadar az konuşuluyormuş. Kıtanın kuzeydoğusunda bulunan 3 ufak ülkeden (Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası) oluşan Guyana bölgesinde görülmeye değer pek bir şey olmadığı ve Türklere vize istedikleri için! buralara pek değinmeyeceğim bile.

Kaş’ta yaşadığım ve aslında pek kursa da gitmeyi sevmediğim için ispanyolcayı kendi kendime öğrenme yolunu seçtim.

İlk olarak Fono Yayınları-Kendi Kendine İspanyolca İlk Adım kitabıyla başladım.  Ardından İnci Kut’un İnkılâp Kitabevi’nden Yoğun Metodla İspanyolca kitabına geçtim. Doğal olarak yalnızca kitaplarla çalışmak yetmiyor. Özellikle telaffuz ve konuşulanları anlayabilmek açısından interaktif alıştırmalar gerekiyor. Bunun için interaktif bir kaç PC programıyla da çalıştım. Bunlardan bazıları LEARN TO SPEAK SPANISH DELUXE ve TALK NOW programları mikrofonla tümleşik çalışıyor ve telaffuzunuza not bile veriyor.

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız hem de bol zamanınız ve bütçeniz var ise İstanbul Cervantes Enstitüsü ispanyolca öğrenmek için iyi bir seçenek olabilir.

Yolculuk sırasında yanınızda minik bir ispanyolca sözlük ve konuşma klavuzu bulundurursanız çok yararlı olacaktır. Bu sözlük ya da klavuzları eğer cep telefonunuz uyumlu ise cep telefonunuzda da taşıyabilirsiniz. Piyasada hemen hemen her cep telefonuna uyumlu offline çalışan ispanyolca sözlük programı mevcut. Ben yükledim, neme lazım 🙂

Yorum bırakın