Ulaşım

Eğer Atlantik Okyanusu’nu bir tekneyle geçmeyi düşünmüyorsanız  Güney Amerika kıtasına Türkiye’den gitmenin tek yolu havayolu 🙂 Bu da çok ender ve pahalı olan doğrudan uçuşlar hariç mutlaka Avrupa üzerinden bir aktarma ile olacaktır.

Internet üzerinden uzun süre araştırma yaptıktan sonra özellikle uluslararası uçuşlarda en kapsamlı ve ekonomik bilet taramasını yapan http://www.skyscanner.com.tr sitesini kullanmaya karar verdim. 1-2 ay boyunca hemen hemen her gün bilet taraması yapıyordum. Normal olarak tek aktarmalı herhangi bir Güney Amerika ülkesi minimum 1300 TL’den başlıyordu ki bu ucuz uçuşlar da ya çok ileri bir tarihe ya da anlamsız bir destinasyona oluyordu.  Benim geziye başlamayı düşündüğüm Arjantin ya da Venezüela biletleri  1700-1800TL civarlarındaydı.

Yine kafamızın güzel, muhabbeti n bol olduğu sıradan bir Kaş gecesinde, saatin üçünde “dur bi Skyscanner’a takılıyım” dedim arkadaşlara, herkes kendi köşesinde takılırken.  Ve sonunda beklediğim uçuşu yakaladım. Lufthansa ile Venezüela –Caracas, gidiş dönüş 930TL. Önce gözlerime inanamadım, tekrar tekrar kontrol ettim, hatta ısrarla dostlarıma da kontrol ettirip, “siz de benim gördüğümü görüyor musunuz?”  diyerek biraz onları da bezdirdim tabi 🙂 Aklımın ve akıllarının ne kadar başımda ve başlarında olduğuna emin olamasam da bileti almaya karar verdim. Nasıl olsa sabah olup da ayıldığımızda kontrol edecektim. Bu arada tabi sabah kalktığımda aldığım bileti Tanzanya’ya ve saçma sapan bir tarihe almış olma ihtimalim çok yüksekti. Neyse ki öyle olmadı 🙂

Evet özetle diyeceğim, bilet alırken acele etmemek gerekiyor ve sabırla araştırmak her zaman karşılığını veriyor. Tek dikkat edilmesi gereken uçuşlarda aktarmanın hangi ülkeden olacağı. Fransa veya İspanya sanırım şu anda aktarmalarda transit vize istemiyor. Almanya kesinlikle Schengen havaalanı transit vizesi istiyor,  istediği evraklar dışında muamele normal Schengen vizesiyle aynı. Eğer benim bulduğum gibi ucuz bir bilet bulursanız, belki bu tahammül edilebilir bir saçmalık. Ama yüksek fiyata bir bilet alıp bu muameleyle karşılaşmış olsaydım, biletimi kesinlikle iade eder, başka bir havayolunu seçerdim.

Yanıt

  1. Bilet takip hikayesinden alış hikayesine kadar birebir aynı!

    Ve lufthansa! Ve transit vize! Evrakları toplamaya başladım bile! Bir de benim uçuşum önce münih sonra frankfurt ve caracas şeklinde.. Dönüşse caracas frankfurt ve ordan istanbul..

    Umarım hiç bir sorun çıkmadan vizemi alabilirim..

    Paylaştıklarınız için teşekkürler..


Yorum bırakın