Vize

Bize üçüncü sınıf insan ve potansiyel suçlu muamelesi yapan başta Avrupa ülkeleri ve diğer vize isteyen ülkelere tepkimden uzun süre önce bir prensip kararı aldım ve ondan beridir de mecbur olmadığım takdirde vize uygulayan hiç bir ülkeye gitmemeyi tercih ediyorum.

Güney Amerika’ya gitme fikri aklıma ilk düştüğünde, kararımı etkileyen kriterlerden en önemlisi kıtadaki çoğunluk ülkenin Türk vatandaşlarından vize istemiyor olmasıydı. Tabi bu bilgiyi teyit edecek resmi bir referans gerekiyordu. Yoksa bu bilgi kirliliği çağında, özellikle internetteki bi çok bilginin birbirinden klonlanmış eksik ve yanlış bilgilerden oluşan bir çöplük olduğunu da düşünürsek doğru bilgiye erişmek gerçekten çok zor. Her konuda araştırırken güvenilir olduğunu düşündüğünüz iki ayrı referanstan çift kontrol yapmanızı tavsiye ederim.

Ben de emin olmak için öncelikle Dışişleri Bakanlığı’nın resmi web adresinden hangi ülkelerin vize isteyip istemediğini kontrol ettim. Sonra da her ülkenin kendi resmi sitelerinden bunu doğrulamaya çalıştım.

http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

Türk vatandaşlarına vize uygulamayan G.Amerika ülkeleri;
Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvator, Kolombiya, Paraguay, Şili, Uruguay, Venezüela

Vize uygulayanlar ise;
Peru, Guyana, Surinam, Fransız Guyanası

Peru dışında Guyana bölgesindeki 3 ülkeye vize olmasa bile gitmeyi zaten düşünmezdim, diğer ülkelerin Türklerle bir derdi yokken bunların ne derdi var anlamadım gitti. Buradaki tek kayıp Peru olarak düşünülebilir, ancak Peru vizesi almanın ne kadar zor olduğuna bizzat tanık olunca çok da dikkate almadım aslında.

Peru vizesi mi? Kalsın, eksik olsun, istemem!

Peru vizesi almak için doğal olarak Türkiye’deki temsilciliğini yani Peru fahri konsolosluğunu bizzat aradım ve bilgi aldım. Peru’nun büyükelçiliği diye bir resmi makam yok zaten. Neyse telefona çıkan buz gibi sesli robota bağlamış bayan şu bilgiyi verdi bana:

“Biz aslında burada resmi olarak hiç bir işlem yapamıyoruz, sadece bilgi veriyoruz. (eee! niye varsınız o zaman?) Türk vatandaşları Peru vizesini Roma’dan alabiliyorlar. Evraklarınızla birlikte pasaportunuzu ve vize ücretini kargoyla kendiniz gönderiyorsunuz. Eğer sorun çıkmazsa 1-2 hafta içinde vizeniz ve pasaportunuz size geri gönderilecektir. “

Yok yaaa, yuh derler, ya da insaf, nerdeyse Schengen vizesindekinden daha çok evrakla birlikte yüklü bir vize ve yol parası verip belki alırım diye bir de pasaportumu romalara göndericem, yok yaa, kalsın, dalga geçer gibi. Mümkün olursa Güney Amerika’ya gitiğimde oradan alırım diyerek konuyu hemen kapattım.

Transit uçuşlarda transit vize uygulamasına dikkat;

Bu vize konularında bilgilerin çok güncel olması gerekli. Ben de az kalsın yağmurdan kaçarken doluya tutuluyordum 🙂  Ama kapsamlı bir araştırmadan sonra hemen hemen tüm güncel bilgilere ulaştım.

Şimdi konu şu aslında; Güney Amerika’da neresi olursa olsun yabancı bir havayolu şirketiyle uçuyorsanız mutlaka aktarmalı uçuyorsunuz.  Burada aktarmanın hangi Avrupa ülkesinden ve hangi havayolu şirketi ile olduğu çok önemli. Şu anki bilgilere göre İspanya ve Fransa üzerinden aktarmalı gidiyorsanız, aktarmada transit vize sorunu yok. Ama Lufthansa ile ve özellikle Frankfurt üzerinden uçuyorsanız ve aktarmanız aynı havayolu, aynı havaalanı ve aynı terminal olsa bile, hatta 1 saat o havaalanında kalıp uçağınıza binecek bile olsanız sizden Havaalanı Transit Vizesi altında Schengen vizesi istiyor Almanya. Tam bir saçmalık! Hatta soygun diyebilirsiniz, sinir bozucu ama yapacak bir şey yok.

Eğer çok ucuza bilet bulmasaydım ben de biletimi gerir verir, gitmekten vazgeçer ya da başka bir havayolunu tercih ederdim.

Almanya’dan transit uçuşlar için Schengen Havaalanı Transit Vizesi;

Öncelikle normal Schengen vizesi gibi taşaron bir firmadan başvuru için 23 TL karşılığında bir ID ve Alman konsolosluğunda vize için randevu alıyorsunuz. Yoğunluktan 2-3 hafta sonraya randevu verebiliyorlar dikkat! Standart Schengen vizesinde gerekli evrakların çoğu istenmiyor, bunda endişelenmeyin. Geçerli pasaportunuz, uçak biletiniz, seyahat sigortanız (bu önemli), 2 biyometrik fotograf, vize formu…  bi de 60 Euro 😦 Ha unutmadan pasaportunuzu elden alamıyorsunuz, bir de UPS firmasına size pasaportunuzu getirsin diye bi 15TL de ona kaptırıyorsunuz.

Bilgi için; http://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/07/VisaMerkblaetter/TouristikTransit/TouristikTransit.html

Bu arada biyometrik fotograf çektirmek büyük şehirlerde bile tam bir fiyasko, her çekerim diyene güvenmeyin, işinizi riske sokmayın ve bilindik bir fotograf stüdyosunda çektirin derim.

Evraklarınız tamsa konsoloslukta işiniz çok uzun sürmüyor ve sorun çıkmıyor. Ben 2 gün içinde vize basılmış pasaportuma kavuşabildim. 🙂

Yanıt

  1. Merhaba, ayrıntılı bilgiler için çok teşekkürler. Ben Haziran 2012 de Şili’ye gideceğim. biliyorum daha çok var, fakat bu konuda bilgi sahibi olmam gerekiyor. Aktarmalı uçuşlarda, Istanbul’dan, Ispanyaya ordadanda Şiliye uçsam, Transit vize almam gerekirmi? nasıl yaparsam transit vize gerekmez? bir diğer sorum, Uçak biletini İstanbuldan, Şiliye olarak mı alıyorum, yoksa Istanbuldan Ispanyaya, oradanda Şili ye mi uçak bileti almam gerekiyor? Transit uçuşlarda Ispanyaya indiğimde, bavulumu ben mi alacağım yoksa, Yoksa aktarma uçağıma onlarmı koyacak?
    Transit vize konusu gerçekten çok önemli… Şimdiden teşekkürler…

    • Mert Bey daha 2012’ye çok zaman var, o zamana kadar her şey değişebilir. Şu anki mevcut durumda İspanya transit vize istemeyen birkaç ülkeden biri. Transit uçuşlarda bavulunuz havayolu şirketi tarafından yükleniyor, siz almıyorsunuz.

  2. Merhaba, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

    Bende bu yaz San Franciscoya gidip oradan sonra Kolombiyaya geçip bir kaç hafta geçirdikten sonra türkiyeye döneceğim. Ancak kolombiyadan dönüş esnasındaDelta havayolları Transit olarak tekrar Amerika’da bağlantısı var. Bu durumda Amerika için bir de transit vize mi almam gerekli acaba. Amerikada geçerli olan vizem eylül sonlarına doğru bitecek. transit uçuşum ise ekim solarında olacak.

    • Mahmut Bey, bakın size çok yararlı bir link vereceğim, ben de yolculuğumun sonunda keşfettim ama işe yaradı. Çok güncel ve resmi bir site. Bilgiler kesinlikle doğru. Buradan bilgilerinizi girerek neye ihtiyacınız olup olmadığını görebilirsiniz.

      http://www.skyteam.com/about/travelhelp/travelinfo.html

  3. ben arjantine gitmeyi planliyorum ispanya ve italya yada fransa hava yollariyla turkiye den tabiki. acaba aktarmalarda arjantine giderken benden transit vize isterler mi ? eger o an isterlerse ve uzerimde yoksa ne olur nasil alirim . acaba ispanya italya arjantine gidiste transit vize istermi ? lutfen bu e mail e cevap yollayin . lutfen . burnsinnocent@yahoo.com

    • Nihat Bey,

      Öncelikle transit vizelerle ilgili koşullar çok sık değişiyor, onu gözardı etmeyin. En güncel bilgiyi (daha önce bu blogda Mahmut Bey’e de vermiştim) http://www.skyteam.com/about/travelhelp/travelinfo.html sitesinden bulabilirsiniz. 2 ay önce ben yurda dönerken Iberia havayoluyla İspanya üzerinden transit vize gerekmiyordu. Sanırım Fransa ve İtalya da istemiyor, ancak gitmeden hemen önce tekrar kontrol edin. Almanya üzerinden Lufthansa ile transit uçuş yapmanızı asla tavsiye etmem.

      Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur.

  4. merhabalar size onemli bir sorum olacak ti . ben turkiye oasaortuyla arjantine gitmek istiyorum eger ispanya veya italya hava yollariyla gidersem benden transit aktarmali ucuslarda arjantine vize isterlermi yada orada transit sirasinda ispanya yada itlaya vize istermi lutfen bilgilendirin e mail bekliyorum tesekkurler

    • guney amerıkaya gıtmenın en sıkıntısız yolu KLM havayolu ıle hollanda uzerınden gıtmektır bıletlerı dıgerlerıne gore daha pahalıdır ama transıt vıze sıkıntısı kesınlıkle yok ben ekvatorda yasadıgım ıcın bılıyorum her zaman klm yı kullanıyorum tavsıye ederım

      • ekvatorda yaşayan arkadaşım senden ricam olucak,2011 ağustosta ekvator guayaguil gitmek istiyorum , burda çok ajentalara sormama rahmen tam kesin bir bilgi alamadım transit vize konusunda, büyük ihtimalle uçak hollanda yada ispanya aktarmalı olucak, tranzit vize gerekiyorurmu, sadece pasaport ve bilet yeterlimi cevaplandırır veyardımcı olursan tşkederim.

      • muzaffer bey KLM ucak firmasindan alacaginiz bilet sizi hollanda amsterdam dan aktarmali olarak ekvatora goturur herhangi bir transit gecis vizesi sormazlar rahat olun ihtiyaciniz olan sey gidis donus ucak bileti ,en az bir yil suresi kalmis pasaport ve optel rezervasyonu.bakin otel rezervasyonu cok onemli yoksa sizi ucaga bindirmezler.birde haziran ayini tercih etmenizi oneririm o tarihde ucak biletleri biraz daha ucuz oluyor.bir diger ayrintida eger pasaportunuzda daha once yurt disina ciktiginiza dair bir vize varsa ozelliklede shengen o zaman ispanya uzerindende sorunsuz gidersiniz,fakat ispanya uzerinden gidildiginde can sikacak bir suru soruyla muhatap olursunuz ben size KLM yi oneririm hoscakalin umarim yardimcci olabilmisimdir.

      • çok teşekkür ederimmmmm

      • Sn.Bequero ben Ekvator’a evlenmek için gidiyorum.Çok iyi de ingilizcem var.Orada iş imkanları nasıl.Bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz?Teşekkürler.

      • Ekvatora gitmek istiyorum. THY ile Uçuş direkt Arjantin’e.daha sonra tame airlines ile Brezilya’ya Yakıt ikmali ordan da ekvatora. Transit vize istenmez değil mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler

  5. mrb bende ilk defa yurt dısına cıkacagım ve pasaportum yeni çipli arjantine gitmek istiyorum… vizesiz sadece pasaportla gidebilirmiyim yorumlarınızı okudum ama yıne ıcım rahat etmıyor çünkü yol ucretı çok pahalı iyi ögrenmek ıstıyorum

  6. merhabalar bende 10 içinde bolivya santa cruza gideceğim.orda konaklama işlerimi bir arkadaş tarafından ayarladımçoraya vize istemiyor.ben lufhansa şirketini aradım ora ile bağlantıları yokmuş.büyük ihtimal lberia ile uçaçağım.madrid bajaras aktarmalı aktarma yaparken olacak sorunlardan tedirginim vize için.ispanyolca çok olmasada biliyorum.ne tür sorunlarla karşılaşırım o konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler

  7. merhaba bende araştırma yaparken sizin siteye rastladım.daha önce başka bir yerde bir arkadaşın yazısını okumuştum o da kısa bir süre kalınacaksa turist vizesine gerek yok sadece pasaport ve bilet yeterli demiş ama bu doğru mu emindeğilim.Ben kolombiya ya kızarkadaşımı türkiyeye getirme amaçlı gitmeyi düşünüyorum çünki türkiyede evleneceğiz ama sorunu çözemedim kafam karıştı sadece davetiye göndermesi yeterli mi acaba.?bana mail yoluyla vevap verirseniz çok sevinirim. asafbudak2000@hotmail.com şimdiden teşekkür ederim…

  8. merhaba ben dominik cumhuriyetinde yasiyorum ve her turkiye ye giris cikislarda madrit-ispanya uzerinden isimi rahatca hallettim ama benim sorum su olacak. Perulu bir arkadasim ticaret amacli turkiye ye gidecek tabi bende bu arkadasimin ne tur belgelere ihtiyaci var vize tarzi seyler gereklimi ?

    • mesajınızı okuyunca bilgi vermek istedim.evet vize ye tabii lima da ki konsolosluğa başvuracak.otel rezervasyonu yetiyor.yardım gerekirse ben yardımcı olurum.bende ayın sonunda dominik cumh. gelicem.
      metin

  9. arjantinden uruguaya geçişte ve dönüşe herhangi bir sıkıntı olur mu? otel rezervasyonu, dönüş bileti sorulması, harç ödenmesi gibi…Dönüşte arjantin sınırında sıkıntı olur mu aynı şekilde? Günübirlik gidi gelinmesi mantıklı mı ayrıca? Sizce?

    • mumkunse kara yolunu kullanın otobusle gıdersenız ne otel rezervasyonu ne donus bıletı nede gereksız harcamalara ıhtıyacınız olmaz kolaycada gerı donersınız sadece bıraz uzun surer o kadar

  10. merhaba sitenizi cok defa ziyaret etme sansı bulamadım ben dubaide yasıyorum suanda da fazla zamanım peruya arkadasımın yanına gezme amaçlı gitmek istiyorum bunu nasıl ve en kısa sekilde nasıl yapabilirim eger bilgilendirirseniz sevinirim tesekkr ederim

  11. merhabalar, ben muzaffer burda birçok kişiye sormama rağmen tam bir cevap bulamadım ağustos 2011 de ekvatora gitmek istiyorum büyük ihtimalle ispanya aktarmalı olucak, sorum transit vize isteniyomu , sadece pasaportum ve biletimin olması yeterlimi, tşk ederim

    • KLM ile holanda aktarmali giderseniz transit vize gerekmiyor sadece gidis donus ucak bileti,kullanim suresi 1 yildan az olmayan pasaport ve otel rezervasyonuna ihtiyaciniz var.yok eger ispanya uzerinden iberra ile gitmek isterseniz eger pasaportunuzda daha once kullanilmis bir vize varsa ozelliklede shengen vizesi suresi bitmis olsada cok rahat gidersiniz ama iberrayi tavsiye etmem cunku istanbulda hava limaninda bir suru soru ile karsilasacaksiniz en kolayi KLM hoscakalin eger daha detayli konusmak isterseniz yardimci olmaya calisirim, buraya mail adresimi yaziyorum .bequero06@hotmail.com

  12. merhabalar önceliklen cevabınız için teşekkürederim. bugün yazdıklarınızı okudum ve KLM HAVAYOLLARINI aradım , bana verdikleri cevap eğer pasaportum sıfır ise, daha önce avrupaya gitmediysem ,hollanda transit vize gerektihini, havaalanından geri çevrilebilicehimi garanti veremedikleri sölediler, kafam o kadar çok karıştı ki , bana kesin bilgi verebilirmisniz, yada kesin bilgi alabilicehim bi yer,adress ,tel, yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden.
    saygılarımla MUZAFFER.

  13. Merhaba,

    Pazar gunu ucusum var amerikaya frankurt uzerinden lufthansa ile. Schengen e ihtiyacim var mi halen? Baska ne tur problem yasayabilirim yolculukta

  14. bu önemli bilgileri verdiğiniz için size çok teşekkür ederim,bildiğiniz üzere internet ortamında fazla güvenilir bilgi yok,ben bu ay içinde costa rica`ya gideceğim. uygun bilet fiyatları 2 aktarması olan lberia almanya münih ve america new york sizin verdiğiniz bu bilgilerden sonra ben baya korktum almanya ve amerika transit vize vermez veya çok uğraştırır diye.Sizin bildiğiniz ve transit vize gerektirmeyen uçuş bilgisi varmı yani tek aktarmalı olan madrid üzerinden costa rica var ama baya bi pahallı. sizin bana tavsiyeniz ne olurdu.şimdiden size çok teşekkür ederim,yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.

  15. merhaba ben pasaportumu 1 ay önce aldım,yani pasaportum sıfır , bu ayın 13 de ekvatora guayaguil gitmek istiyorum ve klm hava yollarını bilet için aradıhımda, bana pasaportunuz sıfır ise hollandada problem yaşar , geri çevrilebilirsiniz dediler, bende biletim gidiş ,dönüş olucak,kalıcam yer belli, kaç gün kalıcam belli dememe rahmen bunun çok riksli olduhunu ve biletimin hollandadan çevrilmem halinde yanıcahını sölediler, buda beni çok tedirgin ediyor, lütfen daha önce sıfır pasaporta sahip olan ve hollanda aktarmalı giden varsa bilgilerini benle paylaşırsa sevinirim, zamanım çok az bugün ayın 8 ve 4 gün içinde biletimi almam gerekli yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum çok teşekkürederim.

    • gidebildiniz mi?

  16. Merhaba, ben 15 ekimde peruya gitmeyi düşünüyorum,yakın zamanda ispanya aktarmalı peruya yada güney amerikaya uçan varsa aranızda lütfen ispanyanın transit vize isteyip istemediği konusunda beni bilgilendirebilri mi? Şimdiden teşekkür ederim.

    • gidebildiniz mi sorunsuz?

  17. merhabalar ben ocak ayında ispanyaya alitalia ile roma aktarmalı gideceğim..ispanyadan schengen vizesi aldım,italya transit vize ister mi??

  18. Mehmet bey biz de alitalia ile İspanya’ya Roma aktarmalı gideceğiz. Siz transit vize aldınız mı italya’dan? Bir de Barcelona’ya uçuşumuz oncesinde İtalya’ya giriş yapabilir miyiz sizce?

  19. almanyadan amerikaya aktarma yapicaklar icin transit vize ihtiyaci var.ama soyleki transit vizeyi amerikaya gidderken degil de ,turkiye ye donerken istiyorlar.
    ben tum konsolosluklari her turlu gecerli ve resmi bilgi edinebilecigim birimleri arayarak frankfurttan amerikaya aktarmali olarak gittim.
    aldigim bilgileye gore amerika vizeniz varsa ve transit icin almanyayi kullanacaksaniz transit vizeye gerek yoktur.Evet gercekten de frankfurtta benden transit vizesi istemediler.fakat donuste chicagodan frankfurtta boarding pass icin lufthansa benden transit vize istedi.Aldigim bilgileri anlattim fakat lufthansa gorevlisi bana kendi sistemlerinde ekrani acip gosterdi.turk vatandaslari icin almanya transit vizesi gereklidir ibaresini kendim de gordum.dolayisiyla ucaga binemedim.
    almanya transit konusunda bas belasi,ayrica transit vize nin shengen vizesi den hic bir farki yok ayni islem listesi.
    vize yururlulukleri cok sik degistigi icin tavsiyem iyice arastirmadan ve kesin olmadan ucuz diye sonradan basinizi agritabilecek guzergahlari tercih etmeyin.

  20. Merhabalar Beren Hanım;
    Ben haziranda Amerika’ya İşviçre üzerinden uçuş yapacağım. Konuyu araştırıyorum; ama İsviçre Konsolosluğu’nun sitesinde dahi henüz İsviçre için kesin bir bilgiye ulaşamadım. İsviçre konusunda herhangi bir bilgi verebilirseniz bana çok memnun olurum.
    İyi günler.

    • Merhabalar
      Bende ağustosta Japonya’ya İsviçre (zurich) aktarmalı bilet aldım, 2 hafta kalıp geri Türkiye’ye döneceğim. Japonya’dan resmi davetiyem var. bütün uçuşlar swiss airline. ve Zurihte giderken beş saat, donuştede 3 saat beklemem gerekiyor. Zurih havaalanından dışarı çıkmayacağım. Durum bundan ibaret. ama internette günlerdir araştırıyorum. bir sürü farklı bilgi var. 1: İsviçredeki Türk konsolosluğu: gerek yok, 2: swiss airline: aktarma saati 24 saatten kısa olduğu için gerek yok : 3: (http://www.staralliance.com/en/services/visa-and-health/) sitesinde bilgilerinizi giriyorsunuz vize gerekip gerekmiyeceğini soyluyor ve bana vize gerekmiyor bu siteye göre 4: Türkiyedeki İsviçre konsolosluğu: transit vize almanız gerekiyor.

      Yani kimsenin kimseden haberi yok. Ben biletim yanmasın diye riske girmeyip önümüzdeki ay para harcayıp transit vize alacağım. Uçuş sonrasında tecrübelerimi sizlerle paylaşırım.

      Yinede bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
      iyi günler.

  21. ben 17 mart/31 mart tarihleri arasında dominik cumhuriyetine bir seyahat gerçekleştirmek istiyorum pasaportumu 1 ay önce aldım uçak londra ve newyork olmak üzere 2 aktarmalı benim her iki ülke içinde transit vize almam gerekiyormu yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı hasan_sen62@hotmail.com şimdiden teşekkürler…

  22. Hasan bey bende dominik cumhuriyetine gitmek isityorum ve uzun süredir araştırmalarım var londra ve newyork iki havayoluda kesin vize istiyor mail adresinizi ekledim oradan detayları konuşabiliriz msn adresim burada tgy.trk@hotmail.com

  23. merhabalar nisan ayında istanbul üzerinden brezilyaya uçacağım isviçre aktarmalı gidecem büyük ihtimal transit vizedeki son durum nedir? yahut hangi avrupa ülkeleri transit vize istemiyor???

    • İsviçre transit vize istiyor kesinlikle transit vizenizi alın yoksa biletiniz yanar. benim 1500 tl param gitti ve geri alamadım.

  24. Merhabalar ben internette ekobiletten ucuza bilet buldum aktarmalarını kendim ayarladım,mesela thy ile ist dan frankfurta orda 7 saat kalıp ordan condor havayolları ile kolombiyaya ve 10 gün kolombiyada kaldıktan sonra amerikaya gecicem ve 10 yıllık usa visa var ayrıca bende gemici visa sıda var gemilerde calısıyorum acaba frankfurtta transıt vıze sorunum olur mu???

  25. merhabalar ben ekobiletten İsviçre aktarmalı Japonya bileti aldım. İsviçre transit vize istediği için biletim yandı. İsviçre aktarmalı bilet almayın yoksa sizinde yanar biletiniz ve parasınıda geri alamazsınız

  26. Peki thy ile direk ucarsam bir sorun cikarmi???

    • thy ile direk ucarsan sorun olmaz. ama ben thy yi kendi işçilerine yaptığı haksızlıklardan dolayı protesto ediyorum ve kullanmamaya çalışıyorum. mesala Rusya aktarmalı aeroflottan alabilirsiniz biletinizi. hem daha hesaplı olur, servisleride gayet iyi.

  27. selamlar bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim ben uruguaya gitmek istiyordum ve vizesiz oldugu için hemen gitmeye karar verdim ve american airlines den biletimi aldım istanbul londra miami ve uruguay hava yolu sirketiyle sadece telefon yoluyla iletişim sagladım ve bilet rezervasyonumu yaptım ve üçreti uruguaydaki arkadaşım tarafından ödendi ve havayolu şirketi bana başka hiç bir işlem yapmam gerekmedigini ve yolculugumun iyi gecmesi için temennide bulundular neyse ucuş zamanım geldi ve havaalanına gittim ve transit vize soruna takıldım daha önce bilgim olmadıgını ve havayolu sirketininde bana bundan bahsetmedigini soyledim ama nafile biletimi 400 euro bir cezayla ileri bir tarihe erteledi,ler şimdi ne yapmam lazım tesekkurler

  28. siz aktarmalı gidiyorsunuz sanırım. aktarma yapacağınız ülkede tranist vize gerekiyor. uçuş zamanına kadar biran önce transit vize alın. aktarma yapacağınız ülkenin konsolosluğuna başvuru yaparak transit vizenizi alın biran önce.

  29. Meraba berhan bey Ben suan amerika dayim Colombia ya gitmem gerekiyor ama vizem yok olmasi gerekiyormu Miami de yasiyorum bu Konuda yardimci olurmusun vize gereklimi colombiya ya gitmek icin ?

  30. MErhabalar; internette yaptığım araştırmalar sonucunda net bir bilgi ne yazıkki aklamadım. Rica etsem bana yardımcı olabilirmisiniz? Nisan ayında Zurih aktarmalı Los Angeles a bir konferans için gitmek zorundayız. THY ile Zurih e devamında ise United airlines ile olacak. Bir kısmımızda yeşil pasaport mevcut. Zurih halen zorunlu transit vize uygulamakta mı? Yeşil pasaport için de bu vize gerekli mi? beni bilgilendirirseniz sevinirim.
    Saygılarımla

    • nisan 2014 te şiliye gidecektim swisin verdiği bilgiye göre vize olmayan bir ülkeye isviçre üzerindne aktarma yapınca vize istiyor. vizeli olunca timaticten bakıyorlar linki şu : http://www.staralliance.com/en/services/visa-and-health/# gidilen ülke amerikaysa zaten vizeli gidiyorsunuz. vize istenmeyebilir ama bunu kesinleştirmeniz lazım. en doğrusu pasaportunuzu gideceğiniz havayoluna götürmek bununla sorun yaşar mııym diye bunu yapmış olsaydım turların o kadar saçma beyanlarına uymazdım.

  31. valla yeşil pasaport’u bilmiyorum ama zurih aktarmalı ise kesinlikle transit vizenizi alın derim. riske atmayın. yoksa benim gibi biletiniz yanar geri alamazsınız paranızı. telefonla acentaya yada havayollarını aradığınızda size doğru bilgi vermezler. bana 24 saat içinde aktarma yapacağım için vize gerekmediğini soylemişlerdi ama oyle olmadı. en doğrusu konsolosluğu arayın, onlarda para koparacak ya hemen vize almanız şart diyecektir. bu arada bazı acentaların internet siteleride yanlış bilgi veriyor, onlarada guvenmeyin. vizeye 50 euro para vermeyim derken daha pahalı olan biletiniz yanmasın en azından.

  32. arkadaşlar internette çok fazla konuşan var maalesef bazı tur firmaları da cahil gibi konuşuyorlar. İsviçre üzerinden aktarmalı gitmek için kesinlikle vize gerekmez dediler. Biraz şüphe de etsem tembellik edip vize almadım. Türkiyeden binemedim, direkt geri çevirdiler. İsviçre aktarmalı Şiliye gidecektim olmadı bilet tarihini değiştirip 1000 lira civarı fark ödedim üstüne bir de şengen vizesiyle uğraşacağım. diyeceğim o ki sakın aktarmayı swiss air ile yapmayın isviçre transit vize istiyor. eğer pasaportta Bulgaristan, Kanada , Hırvatistan , Kıbrıs , İrlanda ( Cumhuriyeti) , Japonya , Romanya , ABD veya Birleşik Krallık vizesi yoksa transit vize istiyor. göz göre göre bu hatayı işledim neyse. aynı fiyata ispanya-italya-fransa aktarmalı yapın ne gerek var bu kadar saçmalığa. daha transit vizeye randevu aldım istanbula git gel para öde teslim için uğraş, red olma ihtimali var vesaire çıldırmamak elde değil. şengenden nefret ediyorum lanet ülkerinin şeytan görsün yüzünü ama onlar yine de transit vize ile soyuyorlar.

    • ne kadarda benziyor benim olaya, neyse size de geçmiş olsun.

      • evet maalesef isviçre-ingiltere-almanya gibi soyguncu ülkelerle ilk kez işim oldu. inşallah transit vizeye saçma bahaneyle red vermezler. adamlar alçak her şeyi yapıyorlar. itiraz için de 200 küsür chf itiraz masrafı istiyorlar anlaşılır gibi değil. akılsız başıma gelmiş çekeceğiz geri dönüş yok

  33. merhabalar kusura bakmayin okudum bazi yazilari ama bana uygun yazi bulamadim. Benim Schengen ülkelerine girme sikintim var onun icin soracagim soru Hangi ülke üzerinden Vizesiz BREZILYAYA gecis yapa bilirim. En yakin zamanda ucmam gerekiyor ?

    • moskova

  34. Merhaba;
    Vize uygulamaları ile ilgili sitenin link değişmiş.
    http://www.skyteam.com/en/Why-SkyTeam/Services/Visa-and-Health/

  35. Merhabalar Bende Ekim ayında Şiliye gideceğim, ispanya aktarmalı uçuşlarda kısmı bir araştırma yaptım transi vize hakkında
    Vns global şirketinin verdiği bilgiyi aynen aktarıyorum : eğer terminal binası değiştircekseniz transit vize ihtiyacınız olacak yoksa gerek yok

    İberia havayollarını tercih ettim ancak türkiyede bir temsilcisi bile yok atatürk havalimanın öğlenden sonra kontuar acılır yakaladın yakaladın yoksa hiçbir bilgi alamazsın bilginize

    bir çok kişiye sordum ve oraya giden kimse böyle bir problem yasamadıgını söyledi gitip döndükden sonra tabi gidebilirsem detaylı olarak ne oldugunuz anlatırım .
    herkese sevgiler

  36. arkadaslar merhaba transiti sorunsuz yapmak isteyenler ispanya yada italya üztünden gecerlerse sorun yasamazlar sili – kolombiya – venezuela- uruguayda rehberlik ve cevirmenlik hizmetleri veriyoruz mail adresi fatihakinchile@gmail.com

  37. Brezilyaya gitmem gerek nasıl giderim lütfen yardım…

    • Brezilya vizesiz ancak aktarma yapılan ülkelerden ingiltere almanya isviçre hollanda avusturya amerika kanada gibi ülkeler transit geçseniz dahi vize istiyor. Eğer son birkaç ay avrupa vizesi varsa transit vize istemiyorlar. Ispanya, ıtalya, fransa üzerinden aynı havaalanından geçen bilet leri almanız lazım. THY direkt arjantine uçuyor. Brezilyaya direkt var mı bilmiyorum. Thy ile giderseniz

  38. THY ile Madrid aktarmalı Bogota uçuşu alan ya da yapan var mı acaba? Bu uçuş THY ile Avianca’nın codeshare(ortak) uçuşu. Madrid’e THY ile gidip, oradan Avianca ile devam edeceğim. Bana İstanbul’dan binişte iki tane boarding kartı verilip verilmeyeceği, bagajımın orada otomatik aktarılıp aktarılmayacağı ile ilgili olarak THY operatörlerini aradığımda çelişkili bilgiler veriyorlar. Bu duruma göre vize alma durumu ortaya çıkıyor. Böyle uçuş yapan birisinin tecrübesini de bulamadım. Yardımcı olabilen olursa sevinirim

    • kolombiya’ya bende yakın zamanda seyahat etmek istiyorum. Mustafa bey’le aynı soruya sahibim. lütfen biri beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim.

    • Vizeye gerek yok . Valizin direk bogotaya gidecek.2 tane. Bilet alacaksın istanbulda

    • mustafa bey uçuş yaptınızmı bogotaya. ? ne gibi işlemler gerekiyor. transit vize varmı madridde. bilgi lütfen

  39. 27/11/15 Gidiş 12/12/15 dönüş canada dan Havana’ya transit uçuşum var!.. Ama ayni zamanda da hem Schengen hem de Amerikan vizem var. Yine de Canada’dan transit bize almam gerekli mi ?

  40. arkadaşlar ben isviçre aktarmalı isviçre uçagı ile brezilya ya gidecek tim.ancak shengen vizesi olmaması sebeb bi ile uçuşumu red ettiler.ben de isviçre dış ileri bakanlıgından transit vize ve muafiyet olan ülkeler bilgisini aldım.turkiye transit vize istenen ülkeler arasında değildir.bu itibarla bende hava yolları şirketinden davacı oldum.bakalım sonuçlarını görecegiz.

  41. ben istanbul dan Amerika aktarmalı colombiaya colombia dan Amerika aktarmalı türkiye olarak yolculuk yapıcam bunun için transit vize almam gerekirmiş

    • Kardeşim bende dominik cumhuriyetine gitmek istiyorum ama amerika transit vize istiyor

  42. Lutfen yardim Edin. Ben Turkiyeden amerikaya almanya kanada aktarmali uctum, hiç bir sorun yaşanmadı fakat şimdi geri döneceğim ve bana Almanya transit vize istiyormuş diyorlar, 15 gün sonra uçuşum var biletim air canada, Amerika > Kanada > Almanya > Türkiye şeklinde uçuşum olacak. Almanya icin transit vize almama gerek var mı? Kanada sorun çıkarır mı? 15 gün gibi bir sürede transit vize almam imkansız.. lütfen yardım

    • Önceki yorumlarda almanyanın vize istediği yazıyor. Muhtemelen almanya vize ister çünkü türkiyeye dönerken burda kaçak kalabilir amerikada kalamadı burda şansını dener diye bakabilirler. Her müslüman yolcuya işi geliri ne olursa olsun potansiyel göçmen olarak bakıyorlar. Normalde amerika vizeniz olduğu için istememeleri lazım. Çünkü varış ülkesi vizesi alınmış bir ülke.
      Daha önce timaticten bakmıştık şimdi hala çalışıyor mu bilmiyorum. http://www.staralliance.com/en/services/visa-and-health/# oradaki havayolu şirketine de gidin. Inşallah bir sorun yaşamazsınız


Yorum bırakın